Back to Top

Kootwijkerbroekse klompen blank gelakt

Click on above image to view full picture

Kootwijkerbroekse klompen blank gelakt

Houten klompen blank gelakt met Kootwijkerbroekse vlag. Klompen voor dames en heren. Ook voor souvenir of cadeau mooie Kootwijkerbroekse klompen! Echte Hollandse klompen van Nederlandse fabriek. Deze klompen lopen super lekker voor het werk en het wandelen over een klompen pad. Veel maten klompen op voorraad.

Kootwijkerbroekse klompen blank gelakt

Beschikbaarheid: In voorraad

Maat Prijs Voorraad Aantal Verzending
Houten klompen maat 25 schoenmaat 39
€ 22,50
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 26 schoenmaat 40
€ 22,50
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 27 schoenmaat 41
€ 22,50
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 27,5 schoenmaat 42
€ 23,00
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 28 schoenmaat 43
€ 23,00
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 28,5 schoenmaat 44
€ 24,00
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 29 schoenmaat 45
€ 24,00
In voorraad Pakket
Houten klompen maat 29,5 schoenmaat 46
€ 24,50
In voorraad Pakket
Informatie

Houten klompen beschrijving:

De bomen worden aangeleverd bij de klompenfabriek en nat gezaagd in blokken wat al redelijkde klompmaat heeft, dan wordt het blok in een copieermachine gedaan en de buitenkant gefreesd, als de buitenkant op model is gaat de klomp in een copieermachien waar de binnenkant wordt uitgefreesd op de juiste klompmaat. Als het model klomp goed is en de linker en rechterklomp goed zijn gecopieerd gaan ze in de droogkamer om al het vocht eruit te drogen. Na het drogen worden de klompen perfect opmaat geschuurd en zijn ze klaar om te lopen. Klompen worden al eeuwen gedragen, doorgaans de blank geschuurde klompen als doordeweekse werkklomp en in het weekend de geschilderde klompen welke streekgebonden waren met klederdracht. Lopen op klompen heeft een bepaalde techniek nodig, om bij het optillen van de voet niet de klomp te verliezen, moet je de tenen iets krommen, ook kan de wreef wat pijnlijk worden door de klomprand, maar gewoon even doorlopen dan went dit snel, en wordt het snel een fijn schoeisel.

Klompen kleur:

Klompen die BRINKmarkt verkoopt zijn blank gelakt. 

Klompenmaat:

Klompen hebben een klompenmaat in centimeters, maar ook steeds vaker een schoenmaat erbij toegevoegd. Hieronder de klompenmaat tabel. 

Schoenmaat EU Klompenmaat in cm
39 25
40 26
41 27
42 27½
43 28
44 28½
45 29
46 29½

Klompen bezorgkosten:

Klompen kunnen makkelijk in de webwinkel besteld worden en de verzendkosten is € 5,95 voor en pakket. Hoeveel klompen er besteld worden maakt dan niet uit, de totale verzendkosten blijven gelden als 1 pakket € 5,95

Klompen retour:

Als de maat niet goed is kunnen de klompen altijd retour,  Het is wel van belang om de juiste maat te vinden. soms kun je iets van de wreefkant afgeschuren zodat hij makkelijker instapt.